onsdag 16 september 2009

Självuppfyllande profetior


Jag har inte det som krävs! Jag har fel utbildning, för starka konkurrenter, fel image. Jag är tråkig, saknar tallang, för ung, för gammal, ansvarslös, låst, fattig, gammalmodig, före min tid…
Säg det, och du kommer att agera som om det vore sant. Fördomar om oförmåga är nämligen lika självuppfyllande som alla andra profetior. De ökar risken att misslyckas därför att de omedvetet sänker din ansträngning.

Det brukar inte behövas så många dagar som arbetslös innan självförtroendet börjar svikta.
Vad blir konsekvenserna av att låta möjliga framgångar gå upp i rök? Lägre inkomst? Färre upplevelser?   Besvikna vänner? Missnöjda kunder? Sämre självförtroende? Tråkigare arbetsuppgifter? Misstag ger kunskap! Så, om det värsta som kan hända är att du lär dig något nytt, vad finns det då för anledning att inte försöka på allvar när chansen kommer?

Du är naturligtvis värd allt gott och lite nytt tänk kan göra stor skillnad. En professionell jobbcoach hjälper dig att bruka din fulla potential, och plötsligt öppnar sig helt nya möjligheter. Som en motorväg från arbetslöshet till .


Jobbcoach för nya arbetslösa och korttidsarbetslösa
För att få en jobbcoach ska du vara inskriven som arbetssökande vid Arbetsförmedlingen och inte delta i något arbetsmarknadspolitiskt program. Är du intresserad av att få en jobbcoach kontaktar du din arbetsförmedling. På Jobcoaching.se hittar du professionella jobbcoacher i samarbete med AF. Här hittar du din jobbcoach!  




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar